Spoiler! február 22. és 26 között ezt hallgasd

Íme az eheti program a Marosvásárhelyi Rádióban. Brassó és Kolozsvár között a 106,8 ultrarövid illetve 1323 középhullámokon, neten: wwww.marosvarashelyiradio.ro. Figyelem, az időpontok kelet-európai idő szerint szerepelnek, Magyarországon a műsorkezdés 17 óra 20.

 

február 22, hétfő

Merre tovább magyar konzervativizmus?

Mi a magyar konzervativizmus, és milyen a nem sérelmi magyar nacionalizmus? A Magyar Konzervatív Párt leköszönő elnökével, Béndek Péterrel 18 óra 20 perctől beszélgetünk. Az interjú kiindulópontja az a beszélgetés, amelyet Seres László készített a volt elnökkel, és amely „A magyar nacionalizmus élesen szembefordul a társadalom érdekeivel” címmel jelent meg a hvg.hu oldalán. A Marosvásárhelyi Rádió hullámhosszain ezt erdélyi perspektívákból folytatjuk.

február 23, kedd

Halott testek, élő meccsek

„The chosen ones – a kiválasztottak” címmel tartottak beszélgetéssorozatot a kolozsvári Tranzit házban. Az elhunytak testének tisztelete, a hozzá kötődő rítusok, egyházi és politikai térben is meghatározta és meghatározza a tovább élők mindennapjait. Kinek jár a halál utáni testi tisztelet? Hogyan viszonyulunk az ereklyékhez, mauzóleumokhoz, relikviákhoz? Patakfalvi Czirják Ágnes antropológussal erről beszélgetünk 18 óra 20 perctől.

február 24, szerda

Tűz a tengeren

Gianfraco Rosi Fuocoammare című, a Lampedusa partjainál zajló, menekültdrámákról szóló filmje Arany Medve díjas lett az idei Berlinálén. A humanizmus iróniájáról, mai képeiről Gyenge Zsolt kritikussal 18 óra 20 perctől beszélgetünk.

február 25, csütörtök

Hit és közélet 2.

Az egyházon kívüli és belüli kommunikáció megújuló esélyeiről, témáiról, valamint arról, milyen egy igazán korszerű, progresszív katolikus blog Gégény Istvánnal, a Szemlélek blog szerkesztőjével beszélgetünk 18 óra 20. perctől.

február 26, péntek

Eco és mi

Umberto Eco életművéről, az olasz és a magyar kultúra, filozófia, irodalom kapcsolatairól Kelemen Jánossal az Eco visszhang című kötet szerzőjével beszélgetünk 18 óra 20 perctől, pénteki könyv rovatunkban

 

 

Címkék: spoiler